Het was blijkbaar omdat de HBBC-spelers begeleid werden door de 'Hertalse Basketmicroben' toen ze het veld betraden,  dat HBBC  furieus van start ging. Misschien was het ook omdat good Old Tom Thys bij HBBC op de reservebank zat.

Herentals neemt de beste start.  Ewald Vanderveken wordt enkele keren één tegen één uitgespeeld, maar de bezoekers lukken 4x een driepunter waardoor de kloof, bij het einde van het eerste kwart, beperkt wordt tot 3 punten 19-16. Vincent en Dave delen de assists uit en een vlot scorende  Koen zorgt ervoor dat de thuisploeg steeds te leiding heeft. Maar met twee driepunters op rij van Thys gaan de bezoekers op en over Herentals. Rust: 34 – 37.

Na de rust blijft de thuisploeg aanklampen en de klassieke terugval blijft uit, zodat dat de wedstrijd na het derde kwart nog alle kanten uit kan. 56 -61. De wedstrijd blijft spannend en aantrekkelijk. Toch lijken de bezoekers bij 60-69 een definitieve kloof geslagen te hebben.

Maar op inzet en karakter wordt er gestreden voor elke bal. Aartselaar moet fouten maken  om Daan, Ewald en Vincent af te stoppen. Koen met 2x een tweepunter + bonus vrijworp brengt Herentals met nog 1,5 sec te spelen 1 punt voor 86-85.

Time-out voor de bezoekers, inworp, de bal komt bij Rafidison, dribbel, shot, bal binnen en wedstrijd verloren.  Teleurgesteld om het resultaat maar blij om het geleverde spel verlieten de HBBC supporters het KTA. Dat belooft voor nog 2015!